Xerrades

Tallers i xerrades organitzats per informar sobre temes d’interès de tots els nostres associats.

Convidada

Sonia Álvarez Gómez

Sonia Álvarez Gómez

Directora del despatx d’advocats LEXBCN Advocats.

www.lexbcn.com

Llicenciada en dret per la Facultat de Dret de Barcelona 1987/1982. Col·legiada de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia amb el número 19.640.

Sóc especialista en Dret de Família, Herències, successions, Parelles de fet, Matrimonis Internacionals, Sostracció de menors. Sóc Mediadora en l’àmbit de dret privat.

Membre nombre 1882 de l’Associació Espanyola d’Advocats de Família.

Membre nombre 233 de la Societat Catalana d’Advocats de Família amb número d’associada.

Membre de l’Associació d’Advocats Col·laboratius de Família.

La nostra motivació de treball és que els nostres clients no se sentin sols mai; ser honestes i explicar al client la realitat del que veiem per ajudar a buscar les millors solucions legals al seu problema. Entenem que els clients han d’estar sempre informats i hem de ser accessibles: treballem en moments de molta crisi personal vital i sabem que cal una especial sensibilitat davant la realitat que viuen els nostres clients treballant sempre amb rigor i transparència.

En la mesura del possible, sempre es busca l’acord, la negociació i la mediació, però mai es forcen voluntats: hi ha moments per al diàleg i hi ha moments per a l’autoprotecció jurídica.

Vaig començar a col·laborar de forma desinteressada amb ACSE 2002 en 27 d’abril 2017, a petició de la seva presidenta, Antònia Sánchez, qui em va sol·licitar una primera sessió en la qual, en realitat vam parlar del que s’ha d’esperar en una entrevista amb un advocat i del que s’ha de sol·licitar per perdre-li la por a anar a un despatx d’advocats.

Aquesta va ser la primera sessió i la presentació dels tallers que de forma mensual estem realitzant. Ens agradava tant a ACSE 2002 com a mi, que els tallers fossin interactius i molt pràctics, de manera que els fem amb poques persones perquè tots els participants se sentin còmodes i puguem aprendre, sobretot, qüestions molt pràctiques.

L’experiència, almenys per a mi, ha estat molt enriquidora perquè el dret és la meva vocació i el meu món i crec que és fonamental que hi hagi més cultura social sobre els nostres drets i les nostres obligacions.

Descripció de l’activitat

Els tallers que ens està impartint l’advocada, estan sent molt interessants, instructius, i il·lustratius.

Creiem que si els professionals de qualsevol activitat, utilitzen un llenguatge que sigui clar, que es faci entendre, això no minva ni els fa a faltar; sinó, tot el contrari, nosaltres ho estem experimentant amb l’advocada què sense deixar, evidentment d’utilitzar un vocabulari propi de la seva especialitat, ho fa assequible, comprensible per a profans en la matèria. Des de el nostre punt de vista, aquesta actitud, ens dóna confiança, per poder preguntar, sense complexos, i fins i tot entrar a indagar més en el tema que s’està tractant en aquest moment.

Alhora ens hem adonat que estem molt implicats en l’àmbit judicial. I en camvi no ens adonen de la ignorància que tenim dels drets i obligacions, i després! Ja sabem que diuen: La ignorància no serveix d’excusa … Sota el nostre punt de vista, com sabrem si no ens ensenyen? Per tot això reconeixem el mèrit a la tasca de l’advocada Sònia Álvarez.

Fins ara els tallers han estat, manual de com anar a l’advocat, parelles de fet, mediació, legítimes.

Galeria de fotografies

Testimonis

Consideramos que los talleres sobre los derechos legales impartido por la abogada Sonia Álvarez Gómez, directora de Lexbcn, son de gran interés para la Asociación, por las aportaciones tan interesantes que en ellos se imparten, ya que son temas muy importante que sólo sabemos de oidas, pero la realidad es otra bien distinta, Sonia no las explica de una manera didáctica y sencilla. Con ellos adquirimos conocimientos legales que para muchos de nosotros son desconocidos.

Gracias Sonia por tu aportación a esta asociación, queremos seguir con tus talleres y presencia.

Isabel López i Manolo

Queremos dar las gracias a Sonia por las charlas impartidas sobre temas de abogacía: mediación, herencias, legítima, etc. de las que salimos encantados por ser muy amenas y didácticas, y impartidas con un buen talante y profesionalidad, especialmente por el trato claro y cercano, está realizando una gran labor orientando y ayudando a ver con más claridad determinadas cuestiones sobre el difícil mundo de la abogacía, el cual suele ser un campo muy desconocido para la mayoría de nosotros

Gracias de nuevo Sonia!

Luciano Damea

Convidada

Dra. Mercè Guiu

Dra. Mercè Guiu

Descripció de l’activitat

ENS VA PARLAR DE CUIDAR-NOS…
I LA IMPORTÀNCIA DE FER EXERCICI.

El 5 de març del 2015, vam tenir l’honor que per al dia gran de la nostra “associació”.

Ens van acompanyar la Dra. Mercè Guiu i la Infermera Aurora López, compartint amb nosaltres aquest dia.

La Dra. Guiu i la infermera Aurora López ens van assessorar de com tenir una millor qualitat de vida: alimentació, hàbits saludables… Sense oblidar l’important que és l’exercici,físic, mental etc.

L’Associació Cultural Santa Eulàlia 2002 vol transmetre’ls les gràcies per les seves atencions als veïns de Santa Eulàlia ABS Nord. Els seus pacients ho saben i reconeixen la seva tasca al barri.

(Molt especialment Antonia Sánchez per tot el viscut i compartit: Dra. Guiu, mil gràcies!)

 

Galeria de fotografies

Convidada

Elisenda Belenguer

Elisenda Belenguer

Biògrafa de Neus Català

2014 Dia de la dona, Neus Català

Descripció de l’activitat

Elisenda Baleguer: el 05/03/2014.

Vam tenir l`honor de comptar amb ella com historiadora de la estimada Neus Català.  Hi  ha vàries bibliografies de l’estimada Neus.

Estem segurs que no,  només com dones sinó com essers humans  no hem de deixar  en l’oblit persones com la Neus.

En tenim l’obligació de mantenir  viva la seva memòria, la seva lluita el seu orgull de dona tremendament valenta!

La presidenta d’ aquesta entitat, va anar a visitar a la Neus Català Els Guiamets.

Pensàvem que si l’ havíem de dedicar aquest dia s’l ha l’ havia de conèixer-la  personal ment.

Va ser-hi  una experiència entranyable, emotiva  d’ estimació i de records a tanta gent que va deixar la seva vida tant a:  Ravensbüch,  Auschevitz,  Mauthausen…  simplement diré que l’ estona que vaig estar amb ella, només tenia ganes de plorar, d’ agafar-li la mà i d’estimar-la…

I al final quan  havia de tornar cap a casa, li pregunto!  Sí volia dir-li alguna cosa a  les persones de la nostra associació? I el primer que  va dir; que mai oblidéssim a Lluís Company, i lo segon que em va dir va ser-hi que en ‘ allà on estiguéssim!  Ella seria amb nosaltres.

Aquesta experiència em va costar una setmana de plors i d’ emoció.

 

Galeria de fotografies

Contacta amb nosaltres

Truca'ns al telf. 633 56 56 92

 

o clica el botó