Taichi i Qi-Gong

El Qi-Gong el “entrenamiento de la energía vital” y el Tai-chi “la meta suprema del arte marcial”.

L’ Instructor

Juan Garcerán

Juan Garcerán

Joan Garcerán porta gairebé tota la seva vida practicant, formant-se i investigant en les tècniques psicofísiques orientals. Es va iniciar en el Hatha Ioga i la meditació als setze anys, per després fer incursions en el do-in japonès, el lu jong tibetà i, finalment, seduït per la màgia dels moviments gràcils i harmònics del tai-txi i el txi-kung, va decidir formar-se en aquestes tècniques mil·lenàries xineses amb molts professors i mestres nacionals, europeus i xinesos.

Porta practicant gairebé trenta anys i el seu ensenyament es caracteritza pel rigor a l’hora d’explicar aquests meravellosos moviments. Porta molts anys formant professors d’aquestes dues matèries i ha creat un sistema propi d’ensenyament que facilita als seus alumnes l’aprenentatge d’aquests exercicis.

En el seu extens currículum, potser el més remarcable és que va ser contractat, durant cinc anys, pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya per impartir-hi els cursos de formació de monitors de tai-txi, que constaven de dos cursos acadèmics. També ha impartit classes regulars a la Vall d’Hebron per al personal sanitari de l’hospital, en un projecte pioner.

En l’Associació Cultural Santa Eulàlia 2002 va començar a fer classes de tai-txi i txi-kung fa més de dos anys, en un ambient familiar, proper, on la gent posa molt d’interès i troba alleujament en els seus processos patològics, després d’un temps de pràctica.

Descripció de l’activitat

El Chi-kung (“entrenament de l’energia vital”) va sorgir a la Xina fa ni més ni menys que uns 4000 anys. És una tècnica terapèutica que forma part dels estudis de la medicina tradicional xinesa, juntament amb l’acupuntura, la dieta, el massatge i les herbes medicinals. Es diu que un exercici de txi-kung es caracteritza per tres aspectes fonamentals, que es treballen al mateix temps: la regulació del cos (moure amb fluïdesa, de manera relaxada, amb la columna ben alineada i coordinant bé tots els moviments de maluc, tronc, braç i cames); la regulació de la respiració (aprendre a respirar de forma natural i profunda); i, finalment, regular la ment (aconseguir durant els exercicis una ment calmada, disciplinada i enfocada en certs punts energètics, meridians d’acupuntura, zones corporals, colors o òrgans interns). Aquesta és l’essència de la pràctica del txi-kung, els exercicis poden ser de gran ajuda en processos patològics com artritis, asma, trastorns de la circulació de retorn, problemes digestius, fibromiàlgia, fatiga crònica, estrès i ansietat, per citar alguns.

El Tai-chi-chuan – que es tradueix per “la meta suprema de l’art marcial” – és una tècnica psicofísica mil·lenària d’origen xinès que consisteix en l’execució d’una sèrie de moviments enllaçats, realitzats a ritme lent i de forma suau i harmoniosa. Molts d’aquests moviments es van inspirar en l’observació de la natura i serveixen de guia a l’hora de realitzar els exercicis: l’estabilitat de la muntanya, el fluir de les aigües d’un riu o el pas dels núvols pel cel i també els moviments d’alguns animals: la tortuga, la grua, la serp o el tigre. Multitud d’estudis realitzats en centres hospitalaris de tot el món corroboren que la pràctica continuada d’aquest art pot ser molt beneficiós per a la salut, tant física com mental i emocional.

 

Días, horario y precio

Qi-Gong

Lunes y miércoles de 16h a 17h

Precio: 174€ al año (curso escolar) 2 horas semanales.

Tai-chi

Lunes y miércoles de 17h a 18h

Precio: 174€ al año (curso escolar) 2 horas semanales.

 

Testimonis

Sóc alumna i practicant de qigong i taitxi. Porto molt de temps practicant tai-txi és una activitat que m’agrada molt, a part del que exercita les articulacions, flexibilitat i s’han de memoritzar les seqüències … És una activitat, que si s’entra en ella, comporta fins i tot una pau interior, jo! No la sé explicar però si la viu i a qui no la conegui li recomano i convido a experimentar. Una altra qualitat que també em va enamorar va ser la seva bellesa, harmonia, elegància a l’hora d’executar els moviments. Quan ho practiquem amb música és una autèntica gaudida, sobretot quan entres en ella; hi ha com una elevació i en certa manera en aquests moments, vius exclusivament aquest moment que ningú et va a prendre.

També sóc practicant de Qi-gong, aquesta activitat està més indicada com terapèutica, ja que es treballa amb els cinc elements que estan relacionats amb els òrgans del cos … Però també els seus moviments són molt apropiats i indicats per mantenir la salut .., donen flexibilitat , mobilitat a moltes articulacions que si no s’enfoquen a algunes determinades articulacions no les mouríem mai … És també molt curiós, com sense adonar-nos arribem a postures que pensàvem que no podríem i en canvi com ens sorprenem de l’agilitat que podem arribar a desenvolupar …

Espero que amb la meva experiència li pugui ajudar, servir a algú.

Galeria de fotografies

Contacta amb nosaltres

Truca'ns al telf. 633 56 56 92

 

o clica el botó